Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Älä peru bileitä

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 19.1.2016 14:54
Hallituksen mielestä kurjistelu johtaa kasvuun. Kun kaikilta leikataan ja joka tuutissa toitotetaan kriisiä ja kurjuutta, kansa herää ja alkaa suorittaa. Vai alkaako? Liike-elämässä olen oppinut, että liiallinen uhkakuvien maalailu ja uikutus aiheuttaa työntekijöissä lamaantumista. Eikä se ole edes ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Oikea kohde kaikille Hupparihörhön kysymyksille on ammattiyhdistysliike, joka on viestittänyt kurjistumisen sanomaa ja saanut sillä aikaan koko järjestelmän halvaantumisen. Parhaat tekijät häipyvät muille maille kun yleissitovuus kuristaa kaiken ja lopusta tekee selvän tämä ”meille ei käy mikään” -ajattelu.

Siellähän se visio lukee hallitusohjelman sivulla 7: ”Suomi vuonna 2025 on uudistuva, välittävä ja turvallinen maa, jossa jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä. Yhteiskunnassamme vallitsee luottamus.”

Mitä tulee vertaukseen 2000-luvun alkuun, maailma on nyt aika lailla erilainen. Jos et usko, tsekkaa Kiinan tilanne, Venäjän tilanne ja käppyrät esim. huoltosuhteen ja valtionlainan kehityksestä sekä työn tuottavuuden ennusteista. Kyllä hallituspolitiikka pitää rakentaa realismille.