Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Älä palkkaa nuorta naista

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 22.2.2015 12:33
Olin perjantaina puhumassa demareiden Kalevi Sorsa Säätiön tilaisuudessa yrittämisestä. Yksi muista puhujista oli Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander. Estlanderilla oli selkeä viesti: jos naistyöntekijä saa lapsen, se maksaa työnantajalle 17 000 euroa. Laskelmaan oli ynnätty paitsi ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Ja tuo hintalappukin on todella epäuskottava. Tietty jos firma makselee VAPAAEHTOISESTI äitiysloma-aikana palkkoja, kuten vaimoni työnantaja teki, niin maksaahan se.

Korvatulehduskierteet mukana hintalapussa?

Tämän asian korjaaminen nostaisi naisen euroa enemmän kuin tusina tasa-arvokiintiötä.

Nuorten naisten kasautuminen samoihin työpaikkoihin ei ole työnantajille reilua ,jos katsotaan asiaa äitiyslain näkökulmasta. Rasitus pitäisi tasata kaikille työnantajille ja rahoitus pitäisi ohja ta valtion pudjetin kautta. Tämä takaisi nuorten naisten syrjimisen loppumisen ja parantaisi työllisyyttä ja nostaisi syntyvyyttä,sekä nostaisi verotuloja.

Tämäkin laki tyssäsi huonoon valmisteluun ja sukupuoliasetteluun, joka muotoiltiin vastakkaisena miesten ja naisten välille. Feministit ovat huonoja lainvalmistelijoita.

Yksityisen sektorin keskipalkalla eli 3 280 euron kuukausipalkalla lasku on 17 000 euroa. Mukana ovat vain suorat kulut. Isoimmat kulut ovat 1.) palkka- ja lomapalkkakulut 2.) raskauden aiheuttamat kulut ja 3.) sairaan lapsen hoitokulut.
Kulut napsahtavat äitien työnantajille siltä osin, mitä Kela ei korvaa. Työelämän segregaatio aiheuttaa puolestaan sen, että naisvaltaiset alat pulittavat yhteisten lastenmme kulut. Tässä linkki rätinkiin:
http://www.yrittajanaiset.fi/doc/VANHEMMUUDEN-KUSTANNUKSET-2014.pdf