Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Älä äänestä, tyhmä

Blogit Hupparihörhö 7.4.2015 10:58
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Otetaanpa vakava ilme. Sammutetaan radio. Puristetaan pakarat yhteen ja sanotaan yhteen ääneen: Vain äänestämällä voit vaikuttaa.

Äänestäminen on tärkeää. Se on kansalaisvelvollisuus. Itseasiassa pitäisi säätää laki, että kaikkien on pakko äänestää. Eikö?

Onkohan nyt näin? Eikö ole parempi, jos tyhmät tyypit jättävät äänestämättä? Muiden mielipiteet kun ovat kuitenkin huonompia kuin omat, joten jos itse aiot äänestää, eikö ole loogista, että toivot äänellesi mahdollisimman paljon painoarvoa? Parhaat tehot äänestään saa, jos vastakkaista mieltä olevat tyypit pysyvät poissa uurnilta.

Kun blogitaivaan tähtönen Natalia Tolmatsova kertoi White Trash Disease -blogissaan, ettei aio äänestää, koska ”koska tarjolla ei ole ainuttakaan ehdokasta, jonka kanssa olisin 100% samaa mieltä asioista. 80% samaa mieltä asioista ei riitä”, internetnärkästys räjähti. Tolmatsovaa haukuttiin itsekeskeiseksi ja vastuuttomaksi tytönhupakoksi.

Relatkaa jo. Ei demokratia ole vaarassa, jos joku blogia kirjoittava nainen ei äänestä. Joku voisi sanoa, että on ihan hyvä, ettei Nata käytä ääntään.

Niinpä julistan tässä seuraavaa: Jättäkää äänestämättä. Itse aion uurnille kävellä, mutta teitä muita en kehota moiseen, koska mielipiteenne ovat vääriä.