Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Aivotutkijat mielipideautomaatteina

Blogit Hupparihörhö 24.9.2018 15:53
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Maailma on kaaoksessa. Olemme jatkuvassa ärsykkeiden pommituksessa ja tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Aina voi iskeä kriisi, tietoa on liikaa ymmärrettäväksi ja ihminen on tämän kaiken keskellä yksin.

Aiemmin ihmisen olemassaolon, oppimisen ja vaikkapa työelämän peruskysymyksiä miettivät filosofit ja muut viisastelijat, jotka tarjosivat vaikeita ratkaisuja: kaikki on suhteellista, näkökannasta riippuen asia voi olla musta, valkoinen, harmaa tai vaikkapa kakan värinen. Monimutkaisuus on systeemin perusominaisuus, ei sinänsä hyvä eikä huono asia. Se vain on.

On väitetty, että informaatiotulva on tehnyt elämästä sietämätöntä. Internetiä ei voi koskaan selata loppuun, kaikilla on muka kiire ja jokainen meistä kokee kroonista tyytymättömyyttä. Näpräämme puhelimiamme hysteerisyyteen asti, mutta emme koskaan löydä rauhaa. Tuntuu tutulta, eikö? Mutta oliko ennen paremmin?

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu