Aitous katosi Slushista

Kyllä ennen oli paremmin! Startupit olivat aidoimmillaan, kun niillä ei ollut rahaa.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Myönnän. Minusta on tullut vanha mies, joka tykkää ruikuttaa ja sanoa että ennen oli paremmin.

Olen kuin se keskikaljabaarin nurkassa nyyhkivä esipunkkari, joka hokee punkin olleen aidoimmillaan kun sitä ei kukaan kuunnellut.

Tänään päättynyt Slush-konferenssi oli nimittäin kasvanut mielestäni liian isoksi. Vielä viime vuonna, kun kävijöitä oli vajaa seitsemän tuhatta, oli meininki kivempi. Nyt väkimäärä tuplaantui ja rahaväki varasti shown. Kaiken lisäksi menestyneimpien yrittäjätenavien ympärille oli ilmestynyt groupieita. Ei meillä muinoin.

Muutoksen huomasi selkeimmin eilisissä Supercellin kustantamissa iltabileissä, joissa yli kymmenen tuhatta ihmistä dokasi aamuneljään ilmaista juomaa. Saatoin kävellä jopa monta metriä pysähtymättä juttelemaan tuttujen kanssa. Mikä johtui paitsi cooliuden ulkokehälle ajautumisestani, myös siitä, että iso osa kavereistani pörräsi kaikenmaailman VIP-kemuissa.

On tietenkin hyvä, että Slush kasvaa. Siitä on apua suomalaisille startupeille ja kohta koko maan taloudelle. Mutta silti surettaa. Kun ”olemme yhtä suurta startup-perhettä” -meininki katoaa, tunnen menettäväni jotain.