Aito avioliitto -liike ei uhkaa vapautta

Miksi annamme marginaaliikkeille julkisuutta, kun oikea uhka ja vaara piilee poliitikkojen kovenevissa puheissa?

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kuten ihan varmasti kaikki huomasivat, viikonloppuna oli Pride. Mahtava vapauden juhla keräsi Helsingin kaduille satatuhatta ihmistä heiluttamaan sateenkaarilippuja, kukaan ei kiukutellut tai ollut liian kännissä ja taas kerran maailmasta tuli entistä kivempi paikka.

Menin Prideen kahden poikani kanssa. Kun pillitystä pidätellen kerroin kuusivuotiaalle poitsulleni Stockmannin kulmalla, että ”tää järjestetään siksi, että kaikki saisivat rakastaa ketä haluavat”, vieressä mummo narahti: ”Se on valetta!”

Mentiin hetkeksi tilttiin. Siis mikä on valetta? Kielsikö mummo rakastamisen? Kaikki selvisi, kun huomasimme Aito avioliitto -viirit vanhuksen kädessä. Voi kuinka söpöä ja samalla surullista: satatuhatta riemuitsevaa riikinkukkoa-, kanaa- tai muuta hahmoa vastaan mummo ja hänen pari kaveriaan. Kohta alkoi Facebookissa levitä tämä kuva.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161847860055277&set=a.10150826326010277&type=3&theater

Voiko kukaan sanoa, että kuvassa esiintyvä lauma olisi uskottava vihollinen, oikea este suvaitsevaisuuden tiellä? Entä onko rasismia vastustavan jättimiekkarin sivussa rumaa banneria heiluttava Rajat kiinni -ryhmä todellinen uhka ja vaara, josta pitää hirvesti hermostua?