Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Edu Kehäkettunen, upea narri

Blogit Hupparihörhö 25.1.2018 09:50
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Samaan aikaan kun me muut 40+ media- ja bisnestyypit päivitämme LinkedIniin, kuinka nöyryys on myyntityössä tärkeää, Edu Kehäkettunen eli Hinkkasen Harri lentää toiselle puolelle maapalloa kuvaamaan rakkaudellista häpäisyvideota ystävästään Sacha Remlingistä.

Samaan aikaan kun me muut 40+ media- ja bisnestyypit emme saa unta, kun mietimme auttaako triathlon-harrastus vihdoin meitä C-levelille työssämme, jota itseltämme salaa vihaamme, Hinkkanen ja ohjaaja Tommi Mattila lisäävät Edusta kertovaan Edumania-elokuvaan kohtauksen, jossa annetaan ymmärtää, että Edun uusi bisnes on myydä Robosuki-merkkisiä masturbaattoreita.

Ja yleisö nauraa silmät selällään, kysyen itseltään, voiko näinkin elää.

Keski-ikäistyvän miehen elämä on jatkuvaa taistelua luutumista vastaan. Joka paikkaa kolottaa, ajatus elämän rajallisuudesta jähmettää päivä päivältä enemmän ja aivoihin kerääntyy totisuuteen pakottavaa tahmaa. Kun ennen nauraa käkätettiin kavereiden kanssa, nyt katsomme perheeltämme salaa aikuisviihdettä espoolaisessa rivarissa ja mietimme, tässäkö tämä oli. Nuorten rentous harmittaa, koska olemme kateellisia.

Edu Kehäkettunen edustaa meille vapautta. Kun Edun, Davon ja Setä Koposen räävitön räppitrio MC Taakibörsta nousi noin vuosi sitten Helsingin Tavastian lavalle, liput myytiin loppuun minuutissa. Edu ja koko Taakibörsta on vaihtoehto.

Räppäreiden fanijoukko Tavastialla oli hämmentävä armeija. Valtaosa keski-ikäistyviä miehiä, siisteissä riveissä ruutupaidoissa ja naamat vakavina, katse tiukasti lavaan päin. Ja aina välillä pose suli hämmentyneeseen riemuun, kun härskiys iski päin luutunutta tajuntaa ja muistutti, että joskus oli hauskaa.

Kiitos Edu, että muistutat meitä vaihtoehdosta tällä uusmoralistisella aikakaudella, jolloin kaikki paitsi kaltaisesi upeat narrit ovat löytäneet henkilöbrändäyksen.

Kiitos, ettei some ole nujertanut yhtä espoolaista miestä.