Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Husun tarina kärjisti vihaa

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 22.8.2017 15:52
Eilen poliitikko ja juontaja Abdirahim Husu Hussein kirjoitti poliitikkosivuilleen sydäntä kylmäävän tarinan. Vantaan Pähkinärinteessä oli puukotettu kahta uussuomalaista nuorta. Husu kertoi juuri puhuneensa puhelimessa toisen pojan äidin kanssa. Pojilta oli kysytty ”oletteko muslimeja”....

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

”Jos me suvaitset levitämme väärää tietoa ”hyvässä tarkoituksessa”, emme ole yhtään parempia kuin MV-lehden valheita jakavat maahanmuuton vastustajat.”

Tuossa tehdään olettama, että MV-lehden jutut ovat valhetta. Vaikka niiden tulokulma on hyvin erikoinen, en muista viime ajoilta yhtään juttua joka olisi ollut valhetta.

Ilmeisesti kirjoittaja kuitenkin viittaa Jussi Halla-ahon FB-sivuillaan jakamaan juttuun, jossa arvosteltiin Turun Sanomien tapaa tehdä videolta otetuissa kuvakaappauksissa esiintyvästä henkilöstä sankariauttaja, vaikka kuvissa ja videolla hän vain katselee muiden auttamista. Jälkeenpäin kertomusta on muutettu siten, että kyseessä oli toinen henkilö jota hän oli auttamassa ja siksi MV-lehti valehtelisi tilanteesta.

Tämän toisen henkilön puukotetun posken verenvuoron tyrehdyttämisestä ei ole kuvamateriaalia olemassa, jossa tarinan sankari esiintyisi, joten olemme siinä afgaaniturvapaikanhakijan sanan varassa. Vaikka hän on kertonut tästä myös poliisille, ei se takaa tarinan olevan oikein, koska kukaan ei myöskään ole ilmoittautunut tilanteen silminnäkijäksi. Siihen asti pitäisin kertomusta hyvin epäluotettavana, vaikka Turkkari siitä tekikin jo sankaritarinan, koska afgaanilla saattaa olla taka-ajatuksena kuvitelma, että oma turvapaikkahakemus saisi positiivisemman lopputuloksen tällaisella kertomuksella.

Ja nytkö sitten tuo tarina leviää totena suusta suuhun arabiväestössä ja sitten se jossakin vaiheessa kostetaan tavalla tai toisella?

Kuka kehtaa uskoa ”lehteä”, jonka nimi on ”Mitä Vittua”? Älkää naurattako!

MV -lehden tulokulma on todella erikoinen – sen myönnän. Niin erikoinen, että tulokulma aiheuttaa uutisvääristymiä ja on lisäksi asenteellinen.

Lehden saaminen salonkikelpoiseksi vaatii melkoisen työmäärän jos koskaan onnistuu nykyiseltä toimittajakunnalta. Olettaen uutisen pitävän paikkansa, niin kirjoitustyyli pitää huolen siitä, ettei uutista oteta vakavasti kuin ”tietyissä piireissä”.

Hyvin tehty artikkeli käsittää eri osapuolien näkemysten huomioimisen – ei pelkästään yhden ja toisen dissaamisen. Tähän syyllistyy ns. valtamedia aina silloin tällöin, joskin huomattavan harvoin. MV -lehden kannattajien mielestä aina!

Ehdotan MV -lehdelle tutkivaa journalismia: Salaliittoteoria, että Sipilä ja hallitus järjesti Turussa tapahtuneet puukotukset! Sopisi hyvin lehden tyyliin…

Viimeinen kappale oli sarkasmia!

Markku Lahtinen

Myös rehellisyyden nimissä ns. valtamedialla olisi peiliinkatsonisen paikka”

Itse vastustan sitä mitä EUssa ja Suomessa tapahtui 2015-2016 rajojen yli liikuttiin ilman lainvaatimia matkustusasiakirjoja.
Sanon mielipiteeni ja en ole rasisisti.
Miksi ns”valtamedia” ja viranomaiset hyväksyi ja puolustaa sitä niin voimakkaasti jopa tukahduttaa vapaat mielipiteet.
Miksi todeellia syitä pimitetään.
Miksi EU maat toimii erilailla?
Miksi Suomi hyväksyy tämä sosiaaliturvamatkailun?
Miksi Suomi velkaantuu?

Esimerkki Jarmolle: Helsingin Sanomat julkaisi hetki sitten aiheella mässäilevän jutun. http://www.hs.fi/nyt/art-2000005337480.html Minun nähdäkseni tuo ei juurikaan poikennut MV:n journalismista. Esimerkiksi tämän blogikirjoituksen otsikossa mainittu tapahtuma puuttui, vaikka oli selkeästi aiheeseen liittyvä ylilyönti. Tämänkaltainen kirjoittelu luo MV:n legitimiteetin.

Puolueettomuus ja kiihkottomuus eivät ole nyt muodissa.

Lisäys edelliseen. En väitä, että puolueettomuus helppoa. Onko se tässä ongelmavyyhdissä edes mahdollista?