Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Laivaristeilyt on kiellettävä

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 5.7.2017 15:36
Lähes kaikilla suomalaisilla on ihania lapsuus- ja perhemuistoja ruotsinlaivoilta. Muistamme, kuinka jännittävää oli astua Vikiinkiin tai Siljaan ja miten taianomaista laivalla oli. Pöydät notkuivat katkarapuja, limua sai lorottaa niin paljon kuin halusi ja illalla nukahti turvalliseen hurinaan C-lu...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Samoin vuosittaiset Thaimaan-reissut lentäen perheen kera voisi toteuttaa mainitsemissasi hellehalleissa, aurinkolamput paahtamaan vaan. Laskin joskus, että tällainen yksi reissu päästää khk-päästöjä saman verran kuin voisi säästää aurinkopaneelisähkön käytöllä kolmisen vuotta omakotitalon katolle asennettuna.

Virtuaalilasit päähän vaan ja sitten voisi myös asuttaa ihmiset ikkunattomiin kontteihin ja kuvitella maailmansa virtuaalilasien kautta just semmoiseksi kuin haluaa. Ei tarvita edes sitä jättihallia, sen voi kokea virtuaalitodellisuudessa. Kun on ödlännyt virtuaalisesti vuorokauden saa virtuaaliviinat halvalla.

Tuommoiseen telakalta tyhjäksi jääneeseen halliin voisi näppärästi rakentaa punaviherkuplan start-up -skenelle. Ympäristöystävällisesti. Roudataan kertaluontoisesti hallin keskelle iso Kallio ja bygataan sen ympärille luomusoijalatte-kuppiloita ja muutama kaljaterassi tunnelmaa luomaan. Sitten vain aurinkopaneelit hallin katolle, väestönsiirto Kehä 1:n sisältä Jopoilla parijonossa ja hallin ovet perässä säppiin. Koska tällainen lahjakkuuden ja luovuuden keskittäminen nostaa pöhinän, yhdessä lattepierujen kanssa, ihan uusiin sfääreihin, otetaan halliin VR-yhteys uusiutuvalla Aalto-energialla neljännesvuosittain ja Slushin keynoten yhteydessä.