Millenniaalit retroilevat telkkarikopiolla

Onko oikeasti olemassa nuoria, jotka eivät ymmärrä, mikä on lähetysvirtatelevisio? Neverhinkin perustajan mukaan kyllä.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Haluatko tuntea itsesi tosi vanhaksi? Silloin suosittelen tsekkaamaan Neverthink-startupin, joka tekee netistä telkkarin ja markkinoi itseään retrokulmalla.

”Tämä tuote on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka eivät ymmärrä mikä televisio on. He pitävät tätä mahtavana ja kekseliäänä juttuna”, kertoi suomitaustaisen Neverthinkin perustaja Aviv Junno amerikkalaisessa teknologiajulkaisu Techcrunchissa toissapäivänä. Eivät ymmärrä? Ollaanko jo siinä pisteessä?

Neverthink on lineaaritelevisiota nostalgisoiva suomalais-israelilainen startup, joka koostaa nettivideoista lähetysvirtatelevisiota. Palvelu hakee online-videoita YouTubesta ja Redditistä ja koostaa niistä tv-kanavia, joita voi selailla, mutta ei tarjoa mahdollisuutta videon pysäyttämiseen eli ajansiirtoon tai videoiden hakemiseen tai latailuun.

Neverthinkiä on aika ihana selailla. Ei tarvitse aktiivisesti miettiä, mitä katsoisi, voi vain laittaa aivot narikkaan ja selailla kanavia. Ainut mikä puuttuu, on kaukosäädin kädestä, mutta eiköhän sellainenkin ole suunnitteilla, ainakin toivon niin.

Yksi miinus konseptissa on. Kun siitä nauttii, tuntee itsensä vanhaksi. Varsinkin kun Neverthinkin millenniaaliperustaja heittää retrokommentteja Amerikkaan.