Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Bernerille peukku

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 19.1.2017 15:06
Kun liikenneministeri Anne Berner julkisti ministeriönsä valmisteleman vision liikennemallista, sosiaalinen media räjähti. Sellaisella tylsällä, asenteellisella ja ankealla tavalla. Maailmalla vallitsee yksimielisyys, että liikkuminen ja liikenne ovat murroksessa. Uudenlaisia malleja ihmisten liikku...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kerrankin olen samaa mieltä Samin kanssa, esityshän on todella hyvä. Olin etukäteen hyvin skeptinen, mutta kun esitys lyötiin pöytään niin siinähän on kaikki elementit mitä pitääkin olla. Nyt ihmisten pitäisi kitinän sijasta alkaa luomaan tuosta bisnesmallia, motelliketjuja, joihin sisältyy yöpymisten päälle kilometrit, peltomarketteja, jotka tarjoavat kaupan päälle tien paikan päälle, tapahtumia joiden pääsylippuun sisältyy tiemaksu jne jne. Ihmisen mielikuvituksen rajallisuus on ainoa rajoite bisnesmallien keksimisessä.

Aja töihin ruuhka-ajan ulkopuolella, saat aamupuuron Essolla kaupan päälle!

Ihmiset saavat samalla rahalla paremmat autot, paremmat tiet ja vielä uusi palveluja kaupan päälle.

Kun monissa esimerkeissä asutoilijoiden kustannukset laskevat, en ymmärrä, mistä tulee lisärahaa teiden kunnostukseen.
Tai siis kukaan ei kai ole vielä miettinyt tai laskenut esityksen kokonaiskustannuksia valtion tuloihin ja menoihin.
Mkissä on ollut Sipilän johtajuus? On hänen tehtävänsä pitää huoli siitä, että hallitus toimii tiiminä eikä kukaan rakenna toisen tontille ilman yhteistä pohdintaa. Jos käännetään yrityskielelle: nyt yksi osasto markkinoi tuotetta, jonka kustannuksia koko yrityksen talouteeen ei ole vielä laskettu, eikä asiaa käsitelty johtoryhmässä.