Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Ajatuspoliisien aika

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 29.12.2016 15:35
Perussuomalaisten kuntavaaliteema ”sananvapaus on rikki” on samaan aikaan osuva lohkaisu ajastamme ja täysin pielessä. Jos sananvapaudella tarkoitetaan esimerkiksi MV-lehden oikeutta levittää rasistisia valheita tai ihmisryhmien vainoamiseen johtavaa mölinää, on hyvä että tällaista ̶...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Elämme väärinymmärtämisen maailmassa. Osa voi olla tahallista, mutta ilmeisen suuri osa johtuu siitä, että viestintä on siirtynyt kasvottomaksi kirjoitetuksi viestinnäksi. Viestinnästä suurin osa on perinteisesti ollut eleitä ja kasvojen ilmeitä, joita ihminen osaa lukea usein aika universaalistikin, niin virhetulkintojahan siitä tulee kun tällainen olennainen elementti jää kokonaan pois. Jos ei tunne tviittaajaa hyvin, niin ei osaa miettiä miltä tviittaaja on näyttänyt tviitatessaan, virnuillut ilkikurisesti vai ollut aivan tosissaan.

Osa sitten tietysti voi olla ihan vain oman asian pönkittämiseksi synnytettäviä kohuja, jolloin alkuperäisellä asialla ei niin paljoa merkitystä olekaan.