Yhteiskuntamme on sivistymätön, valheellinen, selkärangaton ja tyhmä

Osasin odottaa, että asukkaittemme saamat kielteiset turvapaikkapäätökset aiheuttavat ahdistusta, mutta ahdistus on erilaista kuin kuvittelin.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Osasin odottaa, että asukkaittemme saamat kielteiset turvapaikkapäätökset aiheuttavat ahdistusta, mutta ahdistus on erilaista kuin kuvittelin. Luulin, että kokisin myötätuntoa ja huolta ihmisistä. Voimakkaampi tunne on kuitenkin häpeä, jota koen oman yhteisöni puolesta.

 

Poliittisen linjan mukaan Migri tekee liukuhihnapäätöksiä, joissa todetaan ihmisen olevan turvassa, kunhan muuttaa toiseen kaupunkiin. Jos Bagdadissa joku uhkaa tappaa sinut, mene muualle. Se toimisi kyllä Suomessa, mutta se ei toimi Irakissa.

Häpeän yhteiskuntamme täydellistä sivistymättömyyttä. Sivistykseen kuuluu toisen kulttuurin alkeellinen tuntemus. Kuka tahansa, joka tietää jotakin Irakista, tietää, ettei toiseen kaupunkiin siirtyminen tuo turvaa, sillä samat heimot, suvut, uskonlahkot, ovat levittäytyneet kaikkialle. Ja autolla pääsee sinnekin, missä en eivät ole.