Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Yhteiskuntamme on sivistymätön, valheellinen, selkärangaton ja tyhmä

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 5.10.2017 16:36
Osasin odottaa, että asukkaittemme saamat kielteiset turvapaikkapäätökset aiheuttavat ahdistusta, mutta ahdistus on erilaista kuin kuvittelin. Luulin, että kokisin myötätuntoa ja huolta ihmisistä. Voimakkaampi tunne on kuitenkin häpeä, jota koen oman yhteisöni puolesta.   Poliittisen linjan muk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

13.9.2017 blogisti Marko Maunula kirjoitti blogissaan ”Americana”, Suomen Kuvalehdessä siis:

”Mitä avoimempi, vauraampi ja tasa-arvoisempi yhteiskuntamme on, sen äänekkäämpänä sen kritiikki joskus kaikuu. Kun antidemokraattiset, tasa-arvoa vihaavat ja totalitääriset ideologiat terrorisoivat yhteiskuntaamme, todisteiden ja järjen vastaisesti monet läntistä itseinhoa huokuvat liberaalit syyttävät väkivallasta sen uhriksi joutunutta yhteiskuntaa.

Itsekritiikittömän liberalismin moraalinen absolutismi, haluttomuus kuunnella muita, vankka uskomus omaan totuuteensa ja satunnainen taipumus painottaa ideologiaa yli faktojen ovat ajatussuunnan valitettavia lieveilmiöitä.”

Tuli jotenkin tämä mieleen…

Nimim. Tilaajan puoliso

Suomeen saakka päässeet, eivät aina ole rahattomia ja vainottuja. Esimerkiksi Afganistanin tilanne on sellainen ,jossa sukujen ja perheiden pojista yksi on lähetetty avaamaan tilaa muille tulijoille. Ne jotka tarvitsevat apua ja turvaa ovat edelleen omassa maassaan ja tarvitsevat tukea ja turvaa paikanpäällä. Maahanmuutto ja pakolaisuus, ovat menneet sekaisin. Suomi tarvitsee lisää väestöä joka on nuorta,tämä on kiistaton totuus. Nämä uudet tulijat on kuitenkin valittava tarkoin,humanitäärisin perustein ja kyvykkyyden mukaan. Luku ja kirjoitustaito,sekä kyky omaksua maan tavat ja lait ovat yksi kriteeri. Kiintiöpakolaisuus ja laiton maahanmuutto pitää erottaa toisistaan. Sosiaalitukien varassa elävät tulijat eivät ole hyvä juttu itselleen eikä yhteiskunnalle.Oppositio toi eduskunnassa esille niiden perheiden suuren määrän ,jotka elävät pelkästään sosiaalituella,kuinka suuri joukko heistä on maahanmuuttajia?

Minä puolestani häpeän sitä, että yhteiskuntamme ei auta todellisia avuntarvitsijoita, vaan näitä nuoria salskeita miehiä, jotka ovat kulkeneet monen turvallisen maan lävitse rikollisten salakuljettajien hintavissa kyydeissä hakeakseen ”turvaa” juuri täältä pussinperältä. Todelliset hädänalaiset, naiset, lapset ja vanhukset ovat kurjissa oloissa pakolaisleireillä. Mikäli velkavetoiselta maaltamme riittää rahkeita auttamiseen, niin sinne pitää apu suunnata.

Kun migri tekee päätöksiä ”liukuhihnalta”, niin paljonko myönteisissä päätöksissä mahtanee olla tapauksia, jotka eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa? YK:n pakolaissopimuksen mukaan edes maassa oleva sotatila ei välttämättä ole edellytys kansainvälisen suojelun saamiselle.

Maahamme tuli ”turvaa” hakemaan nuoria miehiä kymmenistä eri maista, joista varsinaista sotatilaa ei ole kuin Syyriassa. Sieltä lähteneitä ei tullut Suomeen kuin ”kourallinen”, sillä kaikki halusivat Saksaan. Irakissa ja Afganistanissa on kriisipesäkkeitä mutta myös turvallisia alueita. Näissä maissa on kymmeniä miljoonia asukkaita, ja kuinka moni heistä saattaa myös tuntea olevansa tavalla tai toisella uhattuna, jos on mahdollisuus päästä parempiin elinolosuhteisiin.

Toisaalta, miten me voimme taata enää kenenkään turvallisuutta missään, kun isis kylvää kauhua ja kuolemaa jo Euroopan sydämessä?

Ei vain Suomi vaan koko EU on tyhmä näissä ns. turvapaikkajutuissa. Turvan hakijoilla ei ole useinkaan sellaisia yksilöllisiä perusteita, jotka turvapaikan oikeuttavat. He tulevat epäonnistuneita valtioista, alueelta, jonka valvontaa koko joukko ulkopuolisia voimia tavoittelee. Siellä kun on öljyä ja kaasua. Sieltä siis tulee siirtolaisia, jotka pakenevat kurjuutta kuten USA:han muuttaneet eurooppalaiset nälkävuosina.

Eli koko tilanne tulisi määritellä uudelleen kuten mahdolliset ratkaisut. Tämä olisi tarpeen senkin vuoksi, että nuo oikeat turvapaikka-asiat ovat jotenkin pielessä, mistä osoituksia ovat mm. toimittajia uhkaaavat syyteet ja pidätykset. Yya-aikana mm. Suomen toimittajat olisivat ansainneet turvapaikan mm. Ruotsissa. Mutta sitä ei saanut; Ruotsin suhteita NL:oon ja Suomeen ei vaarannettu.

Tätäkään täysin selvää asiaa ei ole tutkittu sen enempää Suomessa kuin Ruotsissakaan. Sitä ei ole, vaikka se oli. Mutta humanistisia pisteitä kootaan lässyttelyllä siirtolaisongelmasta.

Näitä luetaan juuri nyt