Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Vappuna suomalainen käy melkein irakilaisesta

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 30.4.2017 07:03
Yksi asukkaistamme oli lähdössä vapaaehtoisesti kotiin Irakiin, koska ei kestänyt enää olla täällä. ”Missä kaikki ihmiset ovat?” mies parahti. Kysyin, onko hän käynyt koskaan Helsingissä. Oli kyllä, muttei sielläkään ollut ketään. ”Missään ei ole ketään! Ei täällä voi olla.” ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Jaa, minä kun olin ollut siinä käsityksessä että suomalainen isä hoitaa lapsiaan hyvin paljon. Eli se onkin sitten Irak se tasa-arvon taivas, jossa miehet osallistuvat kotitöihin valtavalla panoksella.

Aina sitä oppii uusia asioita.

Ylipäätään näissä ilmeisesti naisen kirjoittamissa teksteissä korostuu aina se, miten muiden elämäntapa on paljon parempi kuin Suomessa on. Ihmetyttää vaan se, että miksi ihmeessä sitten Suomeen pitäisi päästä ja tulla. Tämä meidän ruoskiminen rasismilla tai ties millä tuntuu aivan kohtuuttomalta.

Abu-Hannah muutti Hollantiin kun Suomessa on niin paljon rasismia. Asuin Hollannissa 1990-luvulla, enkä missään paikassa ole sitä ennen tai sen jälkeen havainnut niin paljoa rasismia.

Näitä luetaan juuri nyt