Turvallisuutemme hinta on liian kallis

Taas tuli selväksi, ettei valtion vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Taas tuli selväksi, ettei valtion vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee: sisäministeriössä halutaan kyllä estää radikalisoitumista, mutta tehdään kuitenkin päätöksiä, jotka lisäävät sitä.

Uutinen Evitskogin vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta ja sen aiheuttamasta surusta on ahdistava. Se nimittäin kertoo konkreettisesti sen, miten vähän Suomen valtio piittaa vastaanottokeskuksissa elävien ihmisten hyvinvoinnista.   

On aivan kuin päättäjämme eivät kykenisi tajuamaan ahdistuksen, radikalisoitumisen ja kansalaisten turvallisuuden välistä yhteyttä.

 

Myös meiltä on supistusten vuoksi lähetetty ihmisiä pois. Olin hämmentynyt ja järkyttynyt siitä surun ja ahdistuksen määrästä, jonka nämä pakkosiirrot Sivupolulla synnyttivät: miehet, jotka vielä kuukausi aikaisemmin olivat kritisoineet ruokaa, huoneiden pienuutta ja ohjaajien ammattitaitoa, lyyhistyivät itkien maahan, kun lähdön aika koitti.