Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Turun terroristi sai aikaan vaikka mitä

Blogit Bagdadista pohjoiseen 27.8.2017 08:06
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Terroristinen rikos on kuin pommi, jonka räjähdys on melko pieni. Se, mikä kylvää tuhoa, on räjähdyksen jälkeen tuleva paineaalto. Jos uutisissa olisi vain kerrottu, että mies puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi, asia olisi unohdettu aika pian. Kun kyse oli terrorismista, teko sai täysin toiset mittasuhteet.

Terrorin voima perustuu siihen, että se muuttaa hämmästyttävän nopeasti meidät kaikki terroristin yhteistyökumppaneiksi. Jatkamme tuhon kylvämistä, vaikka itse terroristi olisi kuollut tai vangittu.

Jos oletetaan, että Turun veriteko oli yhteiskuntaa vastaan suunnattu tavoitteellinen terroriteko, on pakko myöntää, että terroristi sai aikaan paljon erilaisia asioita.

 

Terroristin työtä jatkavat suorimmin ne suomalaiset, jotka osoittavat vihaansa muita maahanmuuttajia kohtaan. Vihaansa erinäköisiin ihmisiin purkavat suomalaiset toteuttavat terroristin tavoitteita hämmästyttävän kuuliaisesti. Mediassa haastateltujen maahanmuuttajien mukaan heitä on paljon.