Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Turun terroristi sai aikaan vaikka mitä

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 27.8.2017 08:06
Terroristinen rikos on kuin pommi, jonka räjähdys on melko pieni. Se, mikä kylvää tuhoa, on räjähdyksen jälkeen tuleva paineaalto. Jos uutisissa olisi vain kerrottu, että mies puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi, asia olisi unohdettu aika pian. Kun kyse oli terrorismista, teko sai täysin toiset mittas...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

H Juurakon kannattaa lukea Ulla Appelsinin viimeisin kolumni Ilta-sanomista. Teko oli terroria. Tämä ei jää viimeiseksi.

Muukalaiskammo on helpompaa kuin marokkolaispakolaisten, irakilaispakolaisten ja muiden vastaavien ryhmien erojen pohdinta uutisia seuratessa. Jos pohtii, syyllistyy rasismiin koska irakilaisetkin ovat yksilöitä. Helpointa on tehdä se johtopäätös, että pakolaiset ja erityisesti lähi-idän muslimit tuovat vain ongelmia, ja jos ongelman käännyttää pois, pohdiskelua ei tarvita.

Tämä on epäreilua niille, jotka haluavat asettua tänne yhteiskuntamme normeja kunnioittaen. Halla-aholaisten demonisointi ei silti ratkaise ongelmaa, vaan syventää poteroita.

Näitä luetaan juuri nyt