Tuet pois vaan kaikilta

Tänä vuonna suomalaiset mustikanpoimijat saavat huomattavasti runsaamman sadon kuin viime vuonna.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Tänä vuonna suomalaiset mustikanpoimijat saavat huomattavasti runsaamman sadon kuin viime vuonna.  Se johtuu siitä, että vastaanottokeskusten määrä on laskenut huimasti. Väitän, että metsästä ei pian löydy ainuttakaan marjaa, jos metsä sijaitsee pyöräilyetäisyydellä lähimmästä vastaanottokeskuksesta.

Helsingin Sanomat kertoi, että Evitskogin vastaanottokeskuksen asukkaat poimivat innolla mustikoita. Meillä on sama tilanne. Sivupolun käytävillä on todella hiljaista. Lounaalla ei ole juuri ketään ja päivällisellekin ehtii vain osa.

Asukkaamme ovat metsässä melkein kaikki. Illan suussa he kömpivät kotiin likaisina ja elukoiden syöminä, punkkeja nyppien, mutta tyytyväisinä, sillä mukana on ämpäreittäin mustikoita. Satoja kiloja mustikoita, joita voi myydä verovapaasti.

 

Suurin osa asukkaistamme on rutiköyhiä. He ovat myyneet kaiken myytävän omaisuutensa saadakseen matkarahat ja joutuneet hylkäämään loput lähtiessään pakoon.