Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Tuet pois vaan kaikilta

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 7.8.2017 21:02
Tänä vuonna suomalaiset mustikanpoimijat saavat huomattavasti runsaamman sadon kuin viime vuonna.  Se johtuu siitä, että vastaanottokeskusten määrä on laskenut huimasti. Väitän, että metsästä ei pian löydy ainuttakaan marjaa, jos metsä sijaitsee pyöräilyetäisyydellä lähimmästä vastaanottokeskuksesta...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Entäs minä joka käyn marjastamassa ja sienestämässä työttömänä 60-kymppisenä. Töitä ei ole tarjolla. Pitäisikö minulta poistaa työttömyysturva vaikka olen 40 vuotta maksanut veroja noin 2,5M€? Eläkkeelle ei päästetä vaikka tuottoineen maksuni ovat toinen mokoma. Valtio säästäisi maksattamalla 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien eläkkeen eläkekassojen varoista ja samalla inhimillistäisi tilanteen. Nyt kaikkia työllistämistoimia käyttäenkin 60 vuotiaista työllistyy vain 1%. Onko uusi normaali roikkua viimeiset vuodet sossun luukulla ennen eläkettä? Yritystukien ja veronalennusten osuus tuista on noin 8 miljardia. Jos ne kerran passivoittavat niin pitäisikö ne poistaa?

Näitä luetaan juuri nyt