Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Syyhy jäi korvien väliin

Blogit Bagdadista pohjoiseen 25.4.2017 07:15
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Kaikki joilla on lapsia, tietävät mitä tapahtuu, kun päiväkodista tai koulusta tulee ensimmäisen kerran ilmoitus, että liikkeellä on täitä. Sillä hetkellä päätä alkaa kutittaa.

Onneksi kutinan unohtaa pian. Mutta jos käy niin ikävästi, että täit ovat siirtyneet myös oman lapsen hiuksiin, kutina ei niin vain katoakaan. Se saattaa jatkua kuukausia senkin jälkeen, kun itse täit ovat kadonneet.

Oikeasti päätämme kutiaa vähän väliä. Hiukset ovat likaiset, shampoo on ollut väärää tai päänahka on muuten vain kuiva ja hilseilevä. Rapsutamme kaikki päätämme päivittäin, vaikkemme huomaa sitä.

Mutta kun joku sanoo, että täällä on täitä, kiinnitämme välittömästi huomiota jokaiseen pieneenkin tuntemukseen.

 

Sivupolulle saapui ihmisiä, joilla oli syyhy. Hoidimme sen pois, mutta nyt kutian kaikkialta.