Siivottomat, valehtelevat ja väkivaltaiset muukalaiset

Olen tavannut Sivupolulla huikeita ihmisiä, mutta siellä asuu myös muutama hirviö.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Olen tavannut Sivupolulla huikeita ihmisiä, mutta siellä asuu myös muutama hirviö. Olen tutustunut kulttuureihin, joista meidän pitäisi ottaa oppia, mutta noissa kulttuureissa on myös pimeitä puolia.

Kirjoittaminen on pelottavaa, koska kaikkea, mitä kirjoitat, voidaan käyttää sinua vastaan. Pelottavammaksi sen tekee se, että nykyisin kaikkea mitä kirjoitat, voidaan käyttää maahanmuuttajia vastaan.

Pahantahtoisten ihmisten suunsoitto erilaisissa sosiaalisissa ja muissa medioissa ei ole merkityksetöntä. Sana muuttuu kovin helposti teoksi. En tarkoita sitä, että someräyhääjät hakkaisivat tummaihoisia ihmisiä kadulla, mutta heidän puheensa vaikuttavat asenteisiimme, kokemuksiimme hyväksyttävän rajoista ja uskomuksiin, joita meillä on suomalaisesta asenneilmapiiristä.

Kun totumme negatiivisuuteen, emme enää huomaa sen vaikuttavan päätöksentekoon ja yleiseen käyttäytymiseen. Siksi sanoja on harkittava tarkkaan. Erityisen tarkka on oltava, jos kirjoittaa turvapaikanhakijoista jotakin negatiivista.