Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Sata lasta ja vähän enemmän: vokki on iso lastentarha

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 25.10.2017 21:05
Kenkätalon äidillä oli sata lasta. Meillä on vielä enemmän: lähes kolmestasadasta miehestä vain kourallinen on kasvanut aikuiseksi. Samaan merkilliseen aisaan ovat törmänneet monet muutkin vastaanottokeskusten työntekijät. Joudumme komentamaan, opastamaan, neuvomaan, rauhoittamaan, paimentamaan ja l...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Rakas Hulda!

Kirjoitan Sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Olen lukenut kaikki kirjoituksesi ja minua ihmetyttää, kuinka edistykselliset ja sukupuolten tasa-arvoon kasvaneet ja uskovat suomalaiset naiset voivat olla noin kollektiivisen hölmöjä ja hormoniensa vietävissä, kun rajan yli astelee afrikkalais-lähi-itäläinen siirtolainen, joka valehtelee avatessaan suunsa. Tukholma-syndrooma lienee vokkitätien tilanteeseen sopiva selittävä termi, kun sekä vapaaehtoiset että työsuhteiset vokeissa pyörivät naiset keksivät selityksiä vokkiasukkaiden käytöstä selittääkseen. Miksi sinä kirjoitat blogin toisensa perään ja valkopeset tuota porukkaa?

Näitä luetaan juuri nyt