Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Pakolaisohjaaja saa vuotaa kuiviin rauhassa

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 11.3.2017 10:44
Me vastaanottokeskuksen työntekijät olemme hengenvaarassa koko ajan. Meitä eivät niinkään uhkaa turvapaikanhakijat vaan viranomaispäätökset. Uusmaalaiset pelastustyöntekijät osoittivat sen meille karulla tavalla kuluneella viikolla. Ystäväni on vapaaehtoisena eräässä uusmaalaisessa vastaanottokeskuk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Ranteista ei saa viiltämällä valtimoa auki. Siinä on jänne edessä. Kukaan ei ole ollut vuotamassa kuiviin. Pelastuslaitokselta ihan oikea tilannearvio. Jos valtimo olisi oikeasti katkaistu niin henkilö olisi kuollut muutamassa minuutissa. Kuoliko? Oliko valtimo auki?

Tänä Pernaan SK alkaa olla tosi älyvapaa palsta. Kuinka kauan tästä viitsii maksaa?

Riippumatta verenvuodon määrästä tällaiset väitteet hoitotoimenpiteen viivyttämisestä täytyy selvittää tarkemmin. Blogista puuttuu pelastuslaitoksen näkökulma. Onko todella annettu määräyksiä, että ei saa mennä sisään ilman poliisia? Kestikö poliisin tulo todella 20 minuuttia, jos paikalle ehti paljon muita yksiköitä? Jos turvallisuuteen vedoten on annettu tällaisia määräyksiä, niin mitä vastaanottokeskuksissa on aikaisemmin sattunut oikeuttamaan tämmöinen toiminta?

Tässä väitetään totena, että esim. Rautatientorilla turvapaikanhakija olisi yrittänyt riistää henkeään hirttäytymällä. Kyseisestä tapahtumasta on olemassa video, josta käy ilmi, että koko ”hirttäytyminen” on puhdas show. Lienee syytä olettaa, että VAKin tapahtuma on vastaavanlainen. En tiedä. Nämä esitykset menevät läpi kolmannen maailman sivistymättömille ihmisille, mutteivät suurimmalle osalle meistä. Kielteisen päätöksen saaneilla ei ole asiaa Suomeen. Omat johtopäätökset voi vetää myös siitä, että Lähi-Idän rikkaat valtiot eivät ota ns. omia pakolaisia vastaan. Jos jotain hyötyä tästä pakolaistulvasta on ollut, niin se on herättänyt ihmiset. Odotan ilolla tulevien vaalien tuloksia niin Suomessa, kuin Euroopassa.

Ensihoitajat ei koskaan mene mihinkään kohteeseen missä on väkivallan uhka. Siihen riittää esim. tieto aseesta tai väkivaltaisesta henkilöstä kohteessa. Tässä Evitskogin tapauksessa ei ole tapahtunut mitään tavallisesta ensihoidon toiminnasta poikkeavaa. Luultavasti paikalla on ollut teräase. Artikkeli on ikävä kyllä asiantuntematon ja provosoiva. Miksi haluatte julkaista tällaista propagandaa?

Poliisin tulo kestää usein 20-30 minuuttia maakunnissa. Siinäkään ei ole mitään poikkeavaa.

1) ei kuitenkaan vuotanut kuiviin? 2) käsittäkseni ensihoidon ohjeistus ei perustu rotuun, uskontoon, jne. (kuten jutusta provotaan) vaan työturvallisuuden riskiarvioon, joka pohjautuu aiempiin kokemuksiin esim. viiltelyisä, puukotuksista, ampumisista, jne.

Soru, lähteenä Länsiväylällä näkyy olevan tämä bloggaus. Tämä blogi ei muutu totuudeksi sillä että joku siteeraa sitä.

Näitä luetaan juuri nyt