Pakolaisohjaaja saa vuotaa kuiviin rauhassa

Me vastaanottokeskuksen työntekijät olemme hengenvaarassa koko ajan.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Me vastaanottokeskuksen työntekijät olemme hengenvaarassa koko ajan. Meitä eivät niinkään uhkaa turvapaikanhakijat vaan viranomaispäätökset. Uusmaalaiset pelastustyöntekijät osoittivat sen meille karulla tavalla kuluneella viikolla.

Ystäväni on vapaaehtoisena eräässä uusmaalaisessa vastaanottokeskuksessa, samassa, jonne yksi entinen asukkaamme muutti. He kertoivat minulle tapahtumasta, joka järkytti minua monella tavalla.

 

Rautatientorilla hirttäytymistä yrittänyt turvapaikanhakija ei ollut ainoa, joka yritti viime viikolla riistää henkensä. Ystäväni vokissa (= vastaanottokeskuksessa) asukas viilsi auki molemmat ranteensa ja yritti katkaista myös kaulavaltimonsa.

Vokin työntekijät ryntäsivät tyrehdyttämään verenvuotoa ja yrittivät pitää asukasta hengissä siihen asti, kun hälytetty apu ehtisi paikalle.