Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Orjakauppiaat kävivät kylässä

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 26.3.2017 20:55
Vielä viime kesänä Sivupolun asukkaat olivat innoissaan, kun he saivat työluvan ja löysivät töitä. Ennakkoluuloton välitysfirman johtaja saapui Sivupolulle. Hän palkkasi turvapaikanhakijoita ja maksoi asiallista minimipalkkaa. Onnekkaimmat saivat toimeentulon ja pääsivät pois vastaanottokeskuksen ar...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

”Näin ajattelevat eivät ymmärrä, että virheet leviävät kuin syöpä: jos sallimme epäinhimillisyyden yhtä ryhmää kohtaan, on helpompi sallia se myös muita kohtaan. Pian kylmyyden kohteena voi olla alkoholisti, työtön, syrjäytynyt, kehitysvammainen, lihava, ruma, tyhmä, maalainen, ruotsinkielinen tai kuka vain vääränlainen. Siksi ongelmiin pitäisi puuttua.”

Olet pahasti vieraantunut suomalaisesta yhteiskunnasta. Oletko kuullut työvoimahallinnon suojeluksessa olevista työsuhteista 9 euroa per päivä ja ihan laillisesti, nollatuntisopimuksista, leipäjonoista jne?

Tuo ongelma koskee kymmeniätuhansia ihmisiä, ei ole turvapaikanhakijoiden yksinoikeutta, ja minä sentään puhun aivan laillisesta toiminnasta. Sinähän kuvailet rikollista toimintaa. Ja senkin vuoksi vähän ihmetyttää mikset sinä puutu asiaan? Sinähän tuet olemalla puuttumatta rikollisen puuhia.

Vaikkakin tuossa oli tietty totuttuun tyyliin klausuuli että en tiedä onko tämä totta:)

”Huhut kertovat, että osa miehistä on edelleen saman työnantajan palveluksessa, vaikka heillä ei ole enää työlupaa. Jos näin on – mistään en ole saanut kertomuksille todisteita – he ovat entistä enemmän tuon varakkaan liikemiehen armoilla”

Näitä luetaan juuri nyt