Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Oikeusjärjestelmämme on vaarassa tukehtua vaihtoehtoisiin faktoihin

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 8.4.2017 20:55
On pakko myöntää, että Suomi Ensin ja muut metelöijät ovat välillä myös oikeassa: me olemme menettämässä sen Suomen, jonka tunsimme. Yhteiskuntamme kohtaa haasteita, joita se ei ole ennen kohdannut ja joista se ei selviä muuttumatta. Eikä muutos ole välttämättä positiivinen. Muutokset, joista olen h...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Jos näin todella on kuten kirjoittaja väitää että totuudella ei juuri ole väliä niin eikö se vie pohjan kokonaan pois turvapaikkahaastatteluilta ja -päätöksiltä? Silloinhan kaikkeen sanottuun pitäisi suhtautua lähtökohtaisesti turvapaikkakäsittelyssä totuuden vääristelynä.

Minulle jäi vähän epäselväksi, miksi kirjoittaja väittää, että me itse teemme vaihtoehtoiset faktat jotka tuhoavat yhteiskuntaa.

Kuka meillä näitä vaihtoehtoisia totuuksia enimmäkseen laatii? Sisupersut vai vihervassarit? Omia sokeita pisteitä on vaikea nähdä. Esimerkkinä käytetyssä oikeudenkäynnissä vaihtoehtofaktat eivät ainakaan tule ”meiltä itseltämme”.

Kirjoittaja sanoo, että voimme olettaa suomessa kasvaneiden toisen polven maahanmuuttajien omaksuneen Suomalaiset arvot. Oletuksia toki voi tehdä, mutta millä perusteella voisimme tähän oletukseen luottaa? Kirjoituksen mukaan arvot opitaan pienenä perhepiirissä.

Näitä luetaan juuri nyt