Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Mieluummin kylmissään kuin kuollut

Blogit Bagdadista pohjoiseen 20.4.2017 15:56
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Katselin kaksi vuotta sitten otettuja upeita lomakuvia Turkista. Kolme kaverusta leikki uima-altaalla, istui ravintolassa, ajeli valtavalla moottoriveneellä.

Kolmikolla oli hyvä työpaikka, palkka reippaasti yli suomalaisen keskiansion ja kotimaan hintataso minimaalinen. Oli iso asunto, oli oma uusi auto, oli tyttöystävä ja rahaa matkustaa.

Tänään he nukkuvat yönsä Helsingin kaduilla huhtikuisista yöpakkasista huolimatta. He alistuvat orjatyöhön ja ovat kiitollisia suomalaisten lahjoittamista vanhoista vaatteista.

Heillä on kuitenkin taskussaan migrin paperi, jonka mukaan he voivat turvassa palata kotimaahansa ja elää rauhassa ilman vaaraa. Tarjolla olisi ilmainen paluulentokin. Miksi ihmeessä nuo kolme ovat täällä edelleen?

 

En tiedä, olenko täynnä kiukkua, säälin sekaista halveksuntaa vai häpeää, kun kuulen jonkun väittävän näiden miesten vain haluavan suomalaista elintasoa ja veronmaksajien rahoja. Täytyy olla tyhmä tai täydellisen tietämätön, jos uskoo, että nämä ihmiset ovat jättäneet oman maansa, kulttuurinsa, sukulaisensa, musiikkinsa, ruokansa, kotinsa, rahansa, autonsa ja rakastettunsa saadakseen suomalaista sosiaaliturvaa.