Manchesterin virus leviää kaikkialle

Taas kuolleita, tällä kertaa lapsia ja nuoria.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Taas kuolleita, tällä kertaa lapsia ja nuoria. Mielen täyttää suunnaton suru. On pakko yrittää olla kuvittelematta, miltä lapsiaan epätoivoisesti etsivistä vanhemmista tuntuu. Tämä on niin kamalan väärin.

En sure pelkästään uhrien ja heidän vanhempiensa puolesta. Suren sitä, että pallomme pyörii kohti jyrkännettä, enkä voi kuin seurata sivusta katastrofin kehittymistä.

Isis on kapseloitunut virus, joka aktivoituu tietyissä olosuhteissa.

Tätä kirjoittaessani emme vielä tiedä, kuka on iskun takana. Isis on jälleen kerran ensimmäinen epäilty, mutta monissa aikaisemmissa tapauksissa tuo epämääräinen järjestö ei ole suunnitellut iskuja. Se on ollut vain inspiraation lähde.

Isisin voima ei ole siinä, että se soluttautuu yhteiskuntiin vaan siinä, että se soluttautuu ihmismieliin. Se on kuin kapseloitunut virus, joka aktivoituu tietyissä olosuhteissa, ja seuraukset ovat kamalia.