Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Lumikki ja Tuhkimo asuvat Sivupolulla

Blogit Bagdadista pohjoiseen 15.5.2017 15:57
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Jo kauan, kauan sitten, minun lapsuudessani, uusperheet olivat yleisiä. Äitipuolia oli kaikkialla. Tarkkailin kriittisesti ystäväni uutta äitiä pohtien, mahtoiko hän noudattaa Lumikista, Tuhkimosta ja Hannusta ja Kertusta tuttua äitipuolien käyttäytymismallia. En kuitenkaan havainnut mitään normaalista poikkeavaa.

Vasta vähän varttuneempana pohdin, miltä sadut mahtoivat tuntua ystävästäni – hänen "äitipuolestaan" puhumattakaan.

 

Onneksi sadut olivat vain satuja – liioiteltuja kertomuksia, jotka kumpusivat menneisyyden synnytyskuolleisuudesta ja isien uusista puolisoista. Jos saduissa jotakin perää oli joskus ollutkin, ne olivat varmasti vahvasti liioiteltuja. Ne olivat tapa käsitellä pelkoja ja purkaa perhekriisien synnyttämää ahdistusta.

Niin minä luulin.

Huonot vanhemmat voivat olla rauhassa kuinka huonoja tahansa.