Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Kukaan meistä ei pääse eroon silmälaseistaan

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 21.6.2017 16:07
Jokainen meistä kantaa värillisiä silmälaseja nenällään. Niitä on jaettu meille kaksi tai kolme tai kymmenen yhden hinnalla, ja vaihtelemme niitä tilanteen, seuran ja muodin mukaan. Kukaan ei ole kokonaan ilman jollakin tavalla sävytettyjä silmälaseja, koska tulkitsemme jatkuvasti todellisuutta eläm...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Hyvä kirjoitus.

Mutta

”Kukaan ei puhu Halla-ahon ja hänen suojattiensa sysimustista laseista”

Eikös kaikki ole puhuneet juuri tuosta jo kymmenen vuotta?

Lasit tai oikeastaan ihmisten väliset rajapinnat tai komentotulkkien erilainen käyttäytyminen ovat aina olleet tämän maailman ongelma. Ihmiset varman sinänsä ovat sisimmiltään aina yleensä hyvään taipuvaisia, mutta jokainen nykyajan hipsteri ammuttaisiin peljätyksenä ilman silmänräpäystä jos semmoinen ilmestyisi pihapiiriin sata vuotta sitten. Mikä lie avaruusolio.

Näitä luetaan juuri nyt