Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Joskus häpeän omaa kulttuuriani, mutta onneksi vapaaehtoiset auttavat

Blogit Bagdadista pohjoiseen 6.7.2017 16:11
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Kirjoitin taannoin asioista, jotka minua Sivupolun ihmisissä ärsyttävät ja kauhistuttavat. Asukkaittemme kulttuurissa on kuitenkin myös toinen puoli – sellainen, joka herättää minussa ihailua, nöyryyttä ja häpeää.

 
Kaninkolossa on sairas mies. Hänen sairautensa on pahentunut niin paljon, että hänen tilanteensa on epätoivoinen. Miehestä on tullut huolen aihe työntekijöille, mutta ennen kaikkea hänestä on tullut valtava taakka asuinkumppaneille.

Sairaala ei miestä huoli, ei hän kuulu poliisinkaan haltuun eikä Sivupolun työntekijöillä ei ole aikaa vahtia, että miesparka pysyy hengissä.

Joukko miehelle ennestään tuntemattomia Sivupolun asukkaita on kuitenkin ryhtynyt pitämään huolta miehestä. He pesevät hänen vaatteensa, siivoavat hänen huoneensa, huolehtivat, että hän syö ruokaa ja ottaa lääkkeensä, vahtivat, kulkevat perässä, valvovat yönsä hänen vierellään ja hoivaavat paremmin kuin minä äitiäni. Eikä kukaan ole pyytänyt heiltä mitään.