Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Järjestetyissä avioliitoissa on hyviä puolia

Blogit Bagdadista pohjoiseen 19.8.2017 08:56
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Rakastuminen on sietämätön olotila. Eri kulttuurit ovat kehittäneet erilaisia keinoja hallitakseen tuota kaoottista vaihetta, mutta mikään ei tunnu oikein toimivan.

Seurasin viime talvena läheltä kahta rakkauskertomusta, jotka erosivat toisistaan kuin yö ja päivä. Ainoa asia, mikä niitä yhdisti, oli niiden herättämä ahdistus ja suru.

 

Jouduin katselemaan läheltä, kuinka toisiaan vielä rakastavat nuoret ihmiset joutuivat eroamaan ollakseen uskollisia itselleen. Päätös oli varmaankin oikea, mutta kipu oli suuri. Ja voi se päätös olla vääräkin. Kuka sen tietää?

Miksi rakkaus on niin vaikeaa? Mikseivät asiat voisi olla yksinkertaisempia? Miksei elämä voisi olla helpompaa? Miksei siinä voi olla sääntöjä, joita kaikki noudattaisivat?

Katsoin ympärilleni Sivupolulla ja ymmärsin, mitä toivoin. Sivupolun miesten ja naisten kanssakäyminen on täysin sääntöjen sanelemaa.