Jäähyväiset Sivupolulle

Olen etuoikeutettu. On ollut etuoikeus saada työskennellä vastaanottokeskuksessa. Nyt se kuitenkin loppuu.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Olen etuoikeutettu. On ollut etuoikeus saada työskennellä vastaanottokeskuksessa. Nyt se kuitenkin loppuu. Määräaikainen työsuhteeni päättyy, ja samalla päättyy myös blogin pitäminen, paitsi jos yhteiskunnassa tapahtuu vielä jotakin, jota haluan kommentoida.

 

Kirjoitettu sana ei koskaan vastaa todellisuutta. Se on aina yksinkertaistettu, sensuroitu, rajattu, tulkintoja täynnä oleva luomus, joka saattaa muistuttaa todellisuutta, mutta on kuitenkin ohut ja mitätön kuvaamansa kohteen rinnalla.

Olen etuoikeutettu, koska olen saanut nähdä läheltä sen, mitä media ja sosiaalinen media kuvaavat – usein hyvin rajoitetusti ja välillä virheellisesti. Vaikka Sivupolun todellisuus on vain Sivupolun todellisuutta, yksityisestä voi oppia ymmärtämään yleistä. Ja ymmärtäminen on etuoikeus – silloinkin kun sitä ei voi muuttaa rahaksi.

Olen kirjoittanut kokemuksistani ja ajatuksistani rehellisesti, mutta tiedän, etteivät edes lähietäisyydeltä kirjoitetut sanat tee oikeutta elämälle. Toivon, että olen onnistunut edes hiukan jakamaan kokemusteni rikkautta niiden kanssa, jotka eivät ole päässeet samalla tavalla tutustumaan toiseen todellisuuteen. Minulle siitä on ollut paljon iloa.