Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Jäähyväiset Sivupolulle

Blogit Bagdadista pohjoiseen 31.10.2017 20:26
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Olen etuoikeutettu. On ollut etuoikeus saada työskennellä vastaanottokeskuksessa. Nyt se kuitenkin loppuu. Määräaikainen työsuhteeni päättyy, ja samalla päättyy myös blogin pitäminen, paitsi jos yhteiskunnassa tapahtuu vielä jotakin, jota haluan kommentoida.

 

Kirjoitettu sana ei koskaan vastaa todellisuutta. Se on aina yksinkertaistettu, sensuroitu, rajattu, tulkintoja täynnä oleva luomus, joka saattaa muistuttaa todellisuutta, mutta on kuitenkin ohut ja mitätön kuvaamansa kohteen rinnalla.

Olen etuoikeutettu, koska olen saanut nähdä läheltä sen, mitä media ja sosiaalinen media kuvaavat - usein hyvin rajoitetusti ja välillä virheellisesti. Vaikka Sivupolun todellisuus on vain Sivupolun todellisuutta, yksityisestä voi oppia ymmärtämään yleistä. Ja ymmärtäminen on etuoikeus – silloinkin kun sitä ei voi muuttaa rahaksi.