Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Islamin uhka teki kristinuskosta siedettävän

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 16.10.2017 20:50
Olen kovasti ihmetellyt, miksi Suomessa puhutaan niin paljon islamin uhasta. Sen sijaan, että keskusteltaisiin erilaisen kulttuurin, arvomaailman ja lainsäädännön luomista ristiriitatilanteista ja kotoutumisen haasteista, uhkana tuntuu olevan nimenomaan islam – ikään kuin kokisimme oman uskontomme j...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Tämähän on toki totta ja hyvin aiheellinen kirjoitus sekapäisessä nykytilanteessamme.

Kristillinen moraali on pikemminkin kulttuurikysymys, eikä sillä, kuten ei islamilaisella kulttuurillakaan ole paljonkaan tekemistä itse kristin- ja islaminuskojen kanssa.

Kummassakin uskontokunnassa on fundamentalisteja, islamissa kenties enemmän tai ainakin he ovat enemmän näkyvillä – osin myös siksi että islamin nimissä tehtäneen nykyaikana enemmän terroritekoja kuin kristinuskon, jonka historiasta terroria ei puutu. Kristinuskoon vetoavia tihutöitä tehdään vähemmän – tai ainakin niistä uutisoidaan vähemmän. Mutta kaikenlaisia terroritekoja tehdään yhtä lailla kristillisen kulttuurin pohjalta kuin islamilaisen kulttuurinkin.

Mutta kaiken kaikkiaan uskontojen nimissä oikeutetaan pahat teot ulkoistamalla ne jollekin jumalalliselle taholle ja väistetään näin oma vastuu omista teoista. Siksi uskonnoista, olivat ne sitten islamia, kristillistä tai jotain muuta, seuraa ihmiskunnalle enemmän pahaa kuin hyvää, niin hyvän puolesta kuin ne kaikki puhuvatkin.

Näitä luetaan juuri nyt