Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Ilman älypuhelimia Euroopassa olisi vähemmän pakolaisia ja terroristeja

H. Juurakko
Blogit Bagdadista pohjoiseen 6.6.2017 16:01
Mikä tätä maailmaa vaivaa? Miksi Eurooppaan virtaa edelleen pakolaisia? Miksi ihmiset sekoavat terroristeiksi joka puolella? Miksi viha kasvaa ihan tavallisissakin suomalaiskodeissa ja vihapuhe leviää ruton tavoin kaikkialle? Nälänhätää, sotia ja länsimaiden puuttumista muiden asioihin on ollut enne...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

H. Juurakko

H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Keskustelu

Luin tuon jutun pariin kertaan, mutta jotenkin jäi kumma jälkimaku, ei sinänsä jutusta, mutta sen kirjoittajasta, mitä hän tahtoo sanoa. Pitäisikö meidän palata aikaan ennen kännykkää, jotta pakolaiset eivät tulisi Eurooppaan ja vielä vihonviimeksi tänne rakkaaseen Suomeen ja kuolisivat jossain muualla.
Jos kaikki olisivat ajatelleet noin, ei monia keksintöjä olisi olemassa. On kai kovin yksinkertaista syyttää jotain teknistä laitetta, ilmiöistä, jotka ovat syntyneet mm. Euroopan siirtomaavaltojen tekemisien johdosta (Ranska, Englanti, Saksa, Belgia) ja WWII jälkeen syntyneiden poliittisten blokkien harjoittamasta maailmanhallinta ideologiasta (USA ja NL/Venäjä).
Läntiset ”sivistysmaat”, mukaan lukien Suomi, ovat vuosisatoja riistäneet Lähi-Idän ja Afrikan maiden luonnovaroja, jättäen jälkeensä korruptuneita vasallejaan, väkivaltaa ja kaaosta.
Trumpin kaltaisten ”vesipäiden” kieltämä ilmastonmuutos ajaa myös ihmisiä etsimään uusia paikkoja elää.
Jutussa on tietenkin myös ”hyvä puoli”, jonka kirjoittaja jätti mainisematta, Suomi on siis täysin syytön tuohon pakolaisongelmaan, sillä NOKIAhan ei tunnetusti osaanut tehdä ”älypuhelimia”

Näitä luetaan juuri nyt