Erotiikka kukoistaa kahlittuna

Irakilaisten miesten häätanssi avasi silmäni länsimaisen kulttuurin suurimmalle tappiolle: olemme menettäneet erotiikan.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Irakilaisten miesten häätanssi avasi silmäni länsimaisen kulttuurin suurimmalle tappiolle: olemme menettäneet erotiikan. Se on hukkunut seksin hyökyaaltoon, eikä sitä voi enää herättää henkiin.

Sivupolulla on solmittu jo kaksi avioliittoa. Yksi syy melko nopeaan avioitumiseen on, että Sivupolulla sukupuolisuutta säädellään tiukasti.

Naiset pysyttelevät erillään ja peittävät hiuksensa. Miehet päästävät naiset jonossa ohi ja tekevät tilaa, etteivät vahingossa tulisi koskeneeksi ja häpäisseeksi heitä. Nuorten miesten ja nuorten naisten keskusteluakin paheksutaan.

Myös seurustelevat parit pysyvät kaukana toisistaan, kunnes pääsevät naimisiin. Ja naimisiin he menevät, koska eroon päättyvä seurustelu leimaa ihmisen kevytkenkäiseksi – tai ainakin naisen.

Katso, tässä minä olen, vahva, herkkä, eroottinen. Valitse minut.