Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

He eivät vain katso – he näkevät

Blogit Bagdadista pohjoiseen 22.3.2017 16:05
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Seisoin Sivupolun aulassa ja hymyilin ohi kulkeville asukkaille. Tai niin ainakin luulin tekeväni.

Yksi miehistä pysähtyi viereeni ja kysyi, mikä minua painaa. Olin kuulemma viime viikosta lähtien ollut vihainen jostakin. Mies halusi tietää, oliko joku asukkaistamme käyttäytynyt huonosti.

En halunnut puhua mitään itsemurhayrityksistä vaan mutisin jotakin epämääräistä lasten kasvatuksen vaikeudesta, mutta tiesin, ettei minua uskottu.

 

Tarkkailun kohteeksi joutuminen ei enää yllättänyt minua, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku yritti tunkeutua pääni sisään.

Muutama viikko sitten meillä oli flunssan takia pulaa työntekijöistä. Oli ollut taas yksi niistä päivistä, jolloin ei ehtinyt edes ajatella syömistä. Vatsassa oli tyhjä olo, vaikkei se vielä häirinnyt liikaa.