Blogit

Uutiset ja todellisuus eivät vastaanottokeskuksissa kohtaa. Blogi raottaa ovea sekä niille, jotka pelkäävät turhaan, että niille, jotka haluavat tietää enemmän kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta.

Ei Suomella mitään väliä ole, kunhan ne vain pysyvät poissa

Blogit Bagdadista pohjoiseen 31.3.2017 15:55
H. Juurakko
H. Juurakko - avatar
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Ensin tulee tyrmistys, sitten kiukku, mutta lopulta jäljelle jää vain häpeä. Välillä myötähäpeä kasvaa melkein ylivoimaiseksi, niin kuin eilen yhdeksän perussuomalaisen kansanedustajan tiedotteen vuoksi.

Ylen nettisivujen mukaan Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio vaativat hallitusta kiristämään entisestään maahanmuuttopolitiikkaa.

Ei siinä sinänsä ole mitään ihmeellistä eikä häpeällistä. Häpeällisyys syntyy siitä, miten he vaatimuksensa esittävät.

 

Perussankarimme esittävät, että maahanmuuttopolitiikan kiristäminen olisi ehto maakuntauudistukselle ja soten valinnanvapaudelle. Lisäksi he vaativat, että Suomi hylkää EU:n sopimuksen turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista.