Ehkä suomalaiset naiset haluavat olla kauniita vain puolisoilleen

Ajat ovat kovat, mutta kyllä Sivupolulla mietitään välillä ihan arkisiakin asioita. Niin kuin esimerkiksi sitä, miksi suomalaiset naiset eivät meikkaa.

Profiilikuva
H. Juurakko on yhteiskuntatieteilijä, joka on päätynyt vastaanottokeskukseen ohjaajaksi. Hän on päässyt aitiopaikalle tarkkailemaan kahta kulttuuria eikä tiedä, kumpaa niistä ihmettelisi enemmän. H. Juurakko on nimimerkki.

Ajat ovat kovat, mutta kyllä Sivupolulla mietitään välillä ihan arkisia ja mukaviakin asioita. Niin kuin esimerkiksi sitä, miksi suomalaiset naiset eivät meikkaa.

 

Ystäväni Nasser, vanhempi, arvovaltainen mies, pysäytti minut käytävällä ja kysyi tätä asiaa minulta. Hän katsoi kasvojani ja kysyi epäuskoisena, ajattelenko mahdollisesti olevani kyllin kaunis ilmankin.

Häkellyin kysymyksestä ja etenkin Nasserin ilmeestä ja pyrskähdin nauruun. En ehtinyt naurultani selittää mitään, ennen kuin miehen ilme kirkastui. ”Nyt ymmärrän”, hän sanoi. ”Varmaankin meikkaat vasta kotona miestäsi varten, sillä ethän halua keimailla kauniina muiden miesten edessä.”

Nasser-parka lakkasi luultavasti kokonaan yrittämästä ymmärtää suomalaisia, kun kerroin, ettei puolisoni halua kaunista vaimoa vaan älykkään keskustelukumppanin ja parhaan ystävän. Hän jäi käytävälle seisomaan hyvin miettiväisenä.