Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Ympäristöterroristi

Marko Maunula
Blogit Americana 30.1.2010 13:10

Tämän täytyy olla kuluvan vuoden oudoin uutinen. Osama bin Laden on raivoissaan… ilmastonmuutoksesta!

Bin Laden on lisännyt ilmastonmuutoksen Yhdysvaltain, suuren saatanan, syntitaakkaan. Waziristanin ajattelija tuomitsee Yhdysvallat Kioton protokollan hyllyttämisestä sekä syyttää amerikkalaisia korporaatioita rikoksista ympäristöä vastaan. Hän vaatii amerikkalaisten tuotteiden boikottia sekä dollarin hylkäämistä maailmanvaluuttana.

Terroristi ja tuhansien syyttömien teurastaja on ilmeisesti aloittanut pr-kampanjan imagensa muuttamiseksi. Sori, mutta ajatus ihmisistä ja maailmasta huolissaan olevasta bin Ladenista ei vakuuta.

Soundtrack: Gnarls Barkley, Crazy.

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Tämä arabi ei kykenisi masinoimaan näin laajoja joukkoja ja hirmutekoja, ellei läntinen media jakaisi maksutta kouhoille tietoa, missä ja millä tavoin kulloinkin pitää riehua.

Bin Ladenin olemassaolosta ei edes ole varmuutta. Eikä varsinkaan tämän ympäristöjulistuksen laatijasta.

Muistelkaa, millainen uutishuijaus oli Irakin sodan pommituksissa. Kyseinen huippujournalisti ei edes ollut tuolloin Bagdadissa.

Valtamedia tosiaankin pitää terroristit tapetilla. Salla tavalla se toimii ilmastoasioissa. Koko pohjoinen pallonpuolisko on kylmyyden kourissa. Virallinen selitys on, että nyt on sattumalta Siperian arktinen kylmyys siirtynyt tännä.

Ei se kylmyys ole Atlantin ylitse voinut kulkeutua. Mikäli joku tietää sen fysiikan lain, jonka mukaan Siperian kylmä ilma saadaan leviämään läpi maapallon, niin voisi väläyttää tietojaan. Jos Siperian arktinen ilma tuli tänne, niin miksi nimitetään sitä kylmyyttä, mikä siellä Siperia perällä nyt vallitsee?

Uutinen Osama bin Ladenin ilmastokommenteista tuntui ensi alkuun hiukan hassulta. Tarkemmin ajatellen asiassa ei kuitenkaan ole mitään uutta eikä ihmeellistä, vaan Osaman viesti sopii taudinkuvaan oikein mainiosti.

Koko ilmastonmuutosvouhotuksessahan on pohjimmiltaan kyse juuri siitä, että on luotu hirmuinen uhkakuva, jonka avulla sitten pyritään rahastamaan ihmisiä tai saamaan heidät muuten toimimaan jollain halutulla tavalla. Mitä erilaisimpia tuotteita ja palveluja yritetään nykyisin kaupata vetoamalla juuri niiden ”ilmastoystävällisyyteen”. Perinteisiä ja varsinkaan edullisia vaihtoehtoja ei saisi enää käyttää, vaan niiden sijaan kuluttajien pitää ostaa uusi, huomattavasti kalliimpi vaihtoehto. Edullisten ja ympäristön kannalta harmittomien hehkulamppujen vaihtaminen kalliisiin, ongelmajätettä sisältäviin ”energiansäästölamppuihin” on mainio esimerkki.

Vastaavasti poliitikot ovat innolla kehittämässä uusia veroja ja maksuja perustellen asiaa sillä, että ”ilmaston hyväksi” toimiminen edellyttää nyt tätä. Tietämättömiin kansalaisiin huiputus on sitten uponnutkin aika hyvin, eikä verojen ja maksujen korottamisesta ole isompaa vastustusta noussut. Moni kun ihan oikeasti uskoo, että ”ilmaston pelastamisen” asialla tässä ollaan, ja siksi maksujen korotukset ovat ihan ok.

Kun kerran näin tehokas propagandakikka on luotu, olisi suoranainen ihme jolleivät myös Osaman kaltaiset tahot säntäisi apajille. Miksi ihmeessä he jättäisivät näin mainion keinon hyödyntämättä? Onhan moni Osaman porukkaa paljon kunniallisempanakin pidetty taho heittänyt moraaliset pidäkkeet romukoppaan ja lähtenyt mukaan kahmimaan itselleen etuja. Miksei siis Osamakin?