YK:n ihmisoikeusneuvosto on huono vitsi

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Saudi Arabian Faisal bin Hassan Trad nousi YK:n ihmisoikeusneuvoston tärkeän työryhmän johtoon.

Nyt organisaation yhtä keskeistä työryhmää johtaa maa, joka pakottaa puolet asukkaistaan pukeutumaan säkkiin, eikä anna heidän ajaa autoa tai äänestää. Maa, jossa ei ole sanan- tai uskonnonvapautta ja jossa homoseksualismista saa kuolemanrangaistuksen. Maa, joka on viime vuosina leikannut pään useammalta ihmiseltä kuin Isis.

Neuvoston tämänhetkisistä jäsenmaista ainakin kymmenen käyttää kuolemanrangaistusta, muutama toimii osittain orjatyövoimalla ja ehkä noin neljäsosassa sananvapaus on melko heikossa kuosissa.

Valinta osoittaa koko neuvoston surkuhupaisuuden. Ihmisoikeuksien pitäisi olla absoluuttisia, mutta YK on tehnyt niistä poliittisia työkaluja. Yksi viime vuosikymmenien päätä puistattavia kestostandardeja on ollut lukea ihmisoikeusneuvoston julkilausumia, joissa verenhimoisten ja demokratiaa vihaavien diktaattorien johtamat valtiot ovat jatkuvalla syötöllä tehtailleet Israelin tuomitsevia julkilausumia YK:n nimissä.

Kuluvan vuoden aikana neuvosto muun muassa vaati Israelia palauttamaan Golanin Syyrialle välittömästi. Golanin kukkulat ovat täynnä druuseja, jotka olisivat hengenvaarassa Isisin ja muiden islamistien saadessa vallan. Syyria on keskellä liki apokalyptista sisällissotaa, jota kukaan ei pysty lopettamaan ja jossa hallinnon ote maasta lipsuu koko ajan. Mutta Israelin on palautettava Golan, nyt ja heti!