Yhdysvallat on käymistilassa, jota ruokkivat talouden moraalikato, työvoimapula, inflaatio, logistiikan ongelmat ja rikokset

Koronaviruksen vaikutus päivänpolitiikkaan on itsestäänselvä. Se vaikutti vuoden 2020 vaaleihin ja voi muokata myös ensi vuoden vaalituloksia.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Koronavirus on sitkeä sissi. Tauti täyttää pian kaksi vuotta, ja edelleen se tartuttaa Yhdysvalloissa liki 100 000 ja tappaa hieman alle 2 000 ihmistä päivässä.

Politiikka ja monien republikaanisten osavaltioiden huono rokotuskattavuus pitkittävät kriisiä. Rokote on ilmainen ja helposti saatavissa, mutta esimerkiksi West Virginiassa vain 40,7 prosenttia väestöstä on rokotettu.

Koronaviruksen vaikutus päivänpolitiikkaan on itsestäänselvä. Se vaikutti vuoden 2020 vaaleihin, ja ellei virus kukistu suhteellisen nopeasti, se muokkaa myös ensi vuoden vaalituloksia.

 

Viimeiset puolitoista vuotta ovat osoittaneet amerikkalaisen yhteiskunnan taloudellisen ja psyykkisen haavoittuvuuden. Talouden moraalikato, työvoimapula, inflaatio, logistiikan ongelmat ja rikostilastot muokkaavat amerikkalaista keskustelua.