Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Yhdysvallat itsenäisyypäivän alla: vihainen, jakautunut ja pelokas

Marko Maunula
Blogit Americana 3.7.2017 17:31
Tänä vuonna Yhdysvallat juhlii itsenäisyyspäiväänsä poikkeuksellisen kielteisessä ilmapiirissä. Viime vuosia leimannut poliittisen kulttuurin rappio, Washingtonin halvaus ja zeitgeist, joka teki Donald Trumpista presidentin, on saanut muutamat intellektuellit kyseenalaistamaan jopa Yhdysvaltojen val...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Kaikki kommentaattorit kertovat kuinka USA on kriisissä.
Entäpä jos ei olekkaan, on vain prosesseja ,jotka muokkaavat maata. Obaman hallinto on ohi. Nyt rebuplikaanit ovat vallassa. Miten työllisyys ja yhteiskunta kehittyy,sen näemme myöhemmin. Suomikin on jakautunut. Noin puolet on porvareita ja noin puolet punavihreitä,onko maamme kriisissä, ei ainakaan suuressa.
Trump vetää roolia ja hän on palkannut ammattilaiset toteuttamaan politiikkaa. Jää nähtäväksi mitä seuraa.

No, republikaaneilla oli enemmistö kongressissa jo Obaman aikana. Tämä enemmistö saattaa ensi vuoden välivaaleissa mennä.

Trumpille presidentin saappaat ovat selvästi liian suuret. Hän ei ole palkannut politiikan ammattilaisia vaan enemmän miljardöörikavereitaan (mm tyttärensä ja vävynsä) kuin kukaan aiemmin
Mikään vaalilupaus ei ole oikein menestynyt. Twiittailu on typeryyden huippu.
Tuossa nauratti kun Trump twiittasi että mitä ne 25 osavaltiota haluavat salata kun eivät luovuta äänestäjien tietoja Trumpin komitealle, joka tutkii (Clintonin)laittomia äänestäjiä. Joku vastasi Trumpin twiittiin että heidän veroilmoituksiahan tässä salataan.

Kunhan erikoistutkija Muller saa hommansa tehtyä niin voi olla Trumpin lähtö lähellä. Joka tapauksessa hän on jo valmistautunut palkkaamalla leegion lakimiehiä ja rajoittanut Valkoisen talon tiedottamista.

Ei USA siinä mielessä ole kriisissä kuin meillä ajatellaan. Esim. Texasissa valtakunnan politiikka ei ihmisiä kiinnosta niin paljon kuin meillä. Tosin siksi jotain Trumpia äänestetään kun republikaaneja on totuttu aina äänestämään vaikka ehdokas olisi hommaan täysin sopimaton.