Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Vuosi 2018 ja vuoden 1968 opetukset – Viisikymmentä vuotta sitten maailma natisi liitoksissaan

Marko Maunula
Blogit Americana 30.12.2017 13:49
Eräs yleisimpiä historioitsijoiden kohtaamia kysymyksiä on: ”Onko koskaan historiassa asiat olleet samalla tavalla sekaisin kuin tänään?” Kysymyksen sanamuoto vaihtelee, mutta sen perusolemus on sama. Kysyjä haluaa löytää nykypäivälle vastikkeen historiasta, hahmottaa miten sen opetukset voisivat au...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

On tietenkin vaikeaa kirjoittaa sellaisesta, jota ei ole kokenut. Toivon kuitenkin, että otat hieman tarkemmin selville asioista ja niiden konteksteista, jos joskus alat kirjoittamaan historiasta vakavasti. Siis ei millään pahalla, sinulla olisi näpeissäsi kyky kirjoittaa hyvää tekstiä, ja pidän tyylistäsi.

Ymmärrän senkin, että näiden verkkolehtien kammo yhtä liuskaa pidempään jäsenneltyyn tekstiin on hyvin korkea kynnys. Potki sitä päätoimittajaa meidän kaikkien lukutaitoisten puolesta sievälle perseelle, meitä kun on nykyisin Suomessa jäljellä enää melko vähän. On mielestäni ihan kohtuullista, että rahalle saa jotain vastinettakin.

(Kirjoitukseni on luotu sen jälkimainingeissa, kun laitoimme noin sata uutta kirjaa hyllyihimme.)

Kiitos palautteesta, Teppo. Kirjoitan historiasta “vakavammin” alan julkaisuissa, mutta tämä formaatti on erilainen – yhtä arvokas, mutta eri yleisölle, eri tekniikoin.

Mitenkähän tämä päivä on vähemmän seksistinen kuin vuosi 1968?
Selvitäppä vain netin seksiklikkaukset.

En ymmärrä kritiikkiä.Olen paljon vanhempi kuin Maunula (Viipurin evakko) mutta muistissani ei ole (paljon) vikaa ja voin yhtyä lähes kaikkiin hänen kirjoituksiinsa kotimaastamme.
Samoin minulla on siteitä ja jälkikasvua USA:ssa. Olen siellä myös ollut valtion kutsumana töissä ollessani ja nyt myöhemminin. Maunulan näkökulmat ovat mielestäni ihan jees. Kovin pitkät ja vakavat kirjoitukset jäävät lukematta.

Tapanainen, on olemassa paljon ihmisiä jotka esittävät kritiikkiä, vinkuvat ja valittavat joka asiasta ihan sen kritisoimisen, vinkumisen ja valittamisen ilosta. He yleensä myös LUULEVAT olevansa joka ikisessä asiassa oikeassa vaikka näin ei juuri koskaan todellisuudessa ole, ei heistä kannata välittää, antaa heidän huutaa ja vinkua kyllä maailmaan mölyä mahtuu.