Voiko avoimesti homo sotaveteraani ponnistaa presidentiksi – Yhtenäisyyttä julistava Pete Buttigieg sovittelee yllättäjän viittaa

Epäilijöiden mielestä keskisuuren kaupungin pormestarina työskentelevä Buttigieg on vielä liian nuori ja kokematon tavoitellakseen tosissaan Yhdysvaltain presidentin titteliä.

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Demokraattien orastava presidenttikampanja on toistaiseksi luonut yhden uuden tähden. Pete Buttigieg on demokraattien suurimpia tulevaisuuden lupauksia.

Kun Buttigieg aloitti kampanjointinsa alkuvuodesta, media ja tarkkailijat sivuuttivat hänet haihattelevana kyläpolitiikkona, joka unelmoi liian suurista saappaista. Indianassa sijaitsevan South Bendin kaupungin 37-vuotias pormestari ei ole tyypillisin presidenttikokelas.

Miehen curriculum vitae osoitti potentiaalia. Harvardissa ja Oxfordissa opiskellut reservin luutnantti sekä Afganistanin sodan veteraani on selvästikin terävä ja maalleen omistautunut mies. Epäilijät painottivat Buttigiegin olevan kuitenkin liian nuori ja kokematon ollakseen vakava ehdokas maailman mahtavimman henkilön virkaan.

Tukku haastatteluita ja julkisia esiintymisiä ovat kuitenkin vakuuttaneet jo miljoonia äänestäjiä ja kymmeniä politiikan kommentaattoreita.

Buttigieg on noussut mielipidetiedusteluissa demokraattien presidenttirankkauksien kolmoseksi Joe Bidenin (joka julkistanee ehdokkuuden loppukuusta) ja Bernie Sandersin jälkeen.