Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Olen vankka Barack Obaman kannattaja

Marko Maunula
Blogit Americana 20.1.2017 08:55
Kuulin Barack Obamasta ensimmäistä kertaa vuonna 2003. Chicagossa asuva sukulaiseni kertoi lahjakkaasta, karismaattisesta osavaltiotason poliitikosta ja paikallisesta aktivistista. Samana vuonna The New Republic julkaisi hänestä ison jutun. Olin otettu. Vuonna 2004 Obama piti pajatson tyhjentäneen p...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Erinomaisen kattava ja tasapuolinen yhteenveto. Harvoinpa on USAn presidenttinä toiminut yhtä arvokas ja hienokäytöksinen henkilö. En voi olla vertaamatta tätä arviota Apusen muutama päivä sitten julkaistuun lapselliseen purkaukseen, jossa myötähäpeää tuntien saimme kerrata GOPin suosituimmat Obama-kommentit suomeksi käännettyinä.

Tietenkin otsikon Obama-tunnustus on rehellinen, kaiken Americanan suoltaman Trump-demonisoinnin jälkeen. Onhan kyyti ollut kylmää. Onko kukaan esimerkiksi laskenut montako kertaa Clinton voitti vaalit tällä palstalla? Riittääkö 10-15 kertaa?

Nyt bloggaaja itsekin tunnustaa sen minkä kaikki muut ovat jo pidempään nähneet. Ehkä hyvä niin.

Mutta mikä tämän blogin linja lopulta on? Yhdysvaltalainen vasemmistoliberalismi vaiko suomalainen änkyräoikeistolaisuus?

Uskottavasti ei oikein voi pelata peliä, jossa ”hihhulien” rooli on varattu päivästä riippuen joko Suomen tai USA:n ideologisille vihollisille republikaaneista vihervasemmistoon.

Ainakaan ei voi pelata kaksilla korteilla jos yrittää vältellä jatkuvia kolareita viimeisen kampanjavuoden tyyliin. Ei oikein sovi Suomen Kuvalehden linjaan tälläinen tuulensuunnasta riippuva takinkääntely.