Valkoisen talon viruslinko: korona vei Trumpin sairaalaan ja vaaransi republikaanien agendan

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Jos et usko koronaviruksen vaarallisuuteen etkä varaudu siihen, todennäköisyytesi sairastua on korkeampi kuin varovaisilla ja taudin vakavasti ottavilla ihmisillä.

Loppuviikosta paljastui, että Donald ja Melania Trump, kolme senaattoria ja lukuisia presidentin lähipiirin jäseniä on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Perjantai-iltana kansakunta seurasi televisiossa, kun helikopteri vei presidentin ainakin muutamaksi päiväksi sotilassairaalaan.

Selitykset presidentin terveydentilasta olivat ristiriitaisia. Kun Trumpia hoitava lääkäri vähätteli tilannetta, valkoisen talon henkilöstöpäällikkö Mark Meadows sanoi presidentin terveystilanteen heikentyneen perjantaina nopeasti, mikä johti sairaalakeikkaan.

Ylipainoisen, 74-vuotiaan ja korkean kolesterolin vaivaaman miehen sairastuminen potentiaalisesti hengenvaaralliseen virukseen on aina vakava asia. Presidentti vaikuttaa reagoivan hoitoon positiivisesti, mutta poliittisesti motivoitunut tiedottaminen on liki määritelmällisesti kyseenalaista.