Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Valeiden valtakunta: Trump ruokkii epäluottamusta demokratiaa kohtaan

Marko Maunula
Blogit Americana 20.12.2017 17:07
Olemme todistamassa hyökkäystä amerikkalaisen demokratian keskeisiä instituutioita vastaan. Robert Muellerin tutkimus Donald Trumpin presidenttikampanjan mahdollisista Venäjä-kontakteista on edennyt hitaasti mutta varmasti. Kampanjapäällikkö Paul Manafortia vastaan on nostettu syytteet muun muassa r...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Noinhan tuossa on käynyt. Trumpin lähipiiri ja FoxNews ovat käynnistäneet kampanjan FBI:n, Muellerin ja jopa oman oikeusministeriön mustaamiseksi.
FoxNews laukoo miten FBI pitää uudistaa ja Mueller erottaa ja vielä käsiraudoissa. On selvä että tuollaista Trump haluaa kuulla.

FBI on kuitenkin yksi USA:n valtiojärjestelmän kulmakivistä, joten sen kova arvostelu iskee kyllä takaisin. On muistettava että Muellerin nimitti erikoissyyttäjäksi Trumpin oma apulaisoikeusministeri Rosenstein. Hän , ei Trump, myös erottaa, joten Trumpin olisi löydettävä uusi mies koska Rosenstein ei aio erottaa. Tähän sortui myös Nixon.

Ennen joulua Trumpin yksityislakimiehet menevät tapaamaan Muellerin teamia. Jos saa arvata niin he haluavat vakuuttaa ettei Trump itse tiedä mitään ja ovat valmiit heittämään kaikki muut (ei Ivankaa) bussin alle.