Vaihtoehtoinen lääketiede ja moraalittomat hihhulit

Profiilikuva
Blogit Americana
Marko Maunula on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Olen jäsenenä leukemiapotilaiden Facebook-vertaistukiryhmässä. En tarvitse pään taputusta, mutta ryhmä tarjoaa kiinnostavaa tietoa taudistamme. Olen saanut kohtalotovereiltani hyödyllistä tietoa muun muassa hoidon sivuoireista.

Meistä on kehittynyt tiivis ryhmä, jonka jäsenet asuvat viidellä mantereella. Olemme oppineet tuntemaan toisemme. Mutta valitettavasti joukkoomme on ujuttautunut vaihtoehtoisen lääketieteen propagandisti.

En tiedä, josko kyse on typeryydestä vai liki sosiopaattisesta välinpitämättömyydestä, mutta on hätkähdyttävää seurata ihmistä, joka täydellisen asiantuntemattomuuden ja sokean ideologian antamalla varmuudella kertoo potentiaalisesti kuolemansairaille ihmisille, kuinka moderni lääketiede ei osaa hoitaa heitä, vaan heidän pitää seurata hänen ohjeitaan ja taklata leukemia kannabisöljyllä, maustekurkumalla tai ties millä päivän ihmeuutteella.

Moderni lääketiede on kerännyt valtavan määrän tutkittua, verifioitua ja todistetusti tehokasta tietotaitoa tautien hoidosta ja ehkäisystä. Tieteellisen tutkimuksen tuottamat hoitomuodot ja lääkkeet ovat pelastaneet miljoonia ihmishenkiä – omani mukaan luettuna. Jos olisin sairastunut tautiini muutama vuosikymmen aikaisemmin, olisin ollut haudassa jo monta vuotta.