Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Tuhoavatko tunteet akatemian?

Marko Maunula
Blogit Americana 14.8.2015 09:30
Amerikkalaisten yliopistojen keskustelukulttuuri on rapautunut pahasti viime vuosikymmeninä. Kun istuin amerikkalaiseen luentosaliin ensimmäistä kertaa vuonna 1992, New Left -ideologia oli vahvasti ankkuroitunut amerikkalaiseen akateemiseen maailmaan ja valtaosa sen edustamista ajatuksista oli rikas...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Jälleen erinomainen kirjoitus Maunulalta. Hän on ehdottomasti SK:n blogaajien ehdotonta kärkeä – hieno yhteiskunnallinen ajattelija ja tarkkalija. Ilahdun aina kun näen uuden kirjoituksen Americana-blogissa.

Maunulan kuvaaman ilmiön suomalaisen version tarkastalu, tunteellinen järkeily mielensäpahoittamisella, ansaitsisi ehdottamasti rivitilaa Suomen kuvalehdessä.

Tämähän on juuri sitä mistä Suomessakin keskustellaan parhaillaan. Pitäisi olla niin kauhean suvaitseva että oma elämä rajoittuu nurkkaan missä ei oikein tiedä .itä voi tehdä ja mitä ei. Poliittinen keskustelu on muuttunut älyttömäksi huuteluksi, jossa ei faktat paljoa paina, pelkät mielikuvat milloin natseista, milloin sitten taas ollaan taas kainkein heikompiosaisten kukkarolla, aina ollaan vähintään tekemässä hirvittävää virhettä jos ei valtion budjetista nyt omaan fikkaan enää sataisikaan mannaa ja tätä tekee siis myös ns yksityinen sektori, jonka jotenkin luulisi ajavan julkisen sektorin supistamista. Näköalattomat ihmiset pääsevät nettiaikana ääneen aivan eri tavalla kuin ennen. Ja huvittavinta on tietysti se että nuoriso näyttäisi usein olevan kaikkein konservatiivisinta poppoota.

Tuo vaatimus rehellisyydestä, loogisuudesta ja hyvästä argumentaatiosta on aika kova mutta innostava. Yleensähän jostakin asiasta oikein innostunut ei osaa argumentoida koska pitää asiaa niin itsestään selvänä totuutena ettei sitä tarvitse argumentoida. Jos joku on eri mieltä tai tekee ikäviä kysymyksiä niin häneen voi lyödä jonkun leiman ja ohittaa.