Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Trumpismi ja sen fantasiat kohtaavat oikean maailman

Marko Maunula
Blogit Americana 24.3.2017 10:23
Poliittinen vääntö terveydenhoidon uudistuksesta kiteyttää presidentti Donald Trumpin keskeisen pulman. Koko päättyvän viikon Trump yritti saada kongressin republikaanit äänestämään hänen ajamansa terveydenhoidon uudistuksensa puolesta. Ankarasta lobbaamisesta huolimatta lakialoitteen tulevaisuus ei...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

No Trumpcare kaatui ( ei laskettu äänestykseen) jo Edustajainhuoneessa vaikka Trump soitteli jo klo 5 aamusta republikaaniedustajille. Hän soitti lopuksi vihaamalleen WP:n toimittajalle ”laki on kuollut”.
Hankkeen puuhamies Edustajainhuoneen puhemies Paul Ryanin puhe oli säälittävää kuunneltavaa.
Eli Trumpin päälupaus Obamacaren (disaster)romuttaminen on toistaiseksi jäissä.Senaatissa olisi ollut vielä suurempi vastustus.

Entä loput lupaukset? Verohelpotukset yrityksille ja miljardööreille.
Tuossa katselin kun haastateltiin Texasissa Trumpin kannattajia. Eräskin rouva oli sitä mieltä että Trumpcare on jo vaikuttanut positiivisesti hänenkin terveydenhoitoonsa, niinpä.

Kova on republikaaneilla pelko että välivaaleissa ensi vuonna menee enemmistö kongressissa. Siitähän tässäon kyse. Valmistelujakin on tehty. Mm Maunulan Georgiassakin vaalipiirien rajoja aiotaan vedellä republikaaneja suosivampaan suuntaan. Verbi on ”gerrymander”.