Blogit

Professori Marko Maunula seuraa USA:n politiikkaa ja populaarikulttuuria

Trumpin äänestäjän muotokuva

Blogit Americana 25.4.2016 13:43
Marko Maunula
Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Uusi blogisarja haastattelee eri ehdokkaiden äänestäjiä.

Esivaaleissa georgialainen Tom Knox äänesti Donald Trumpia. Hän kertoo omin sanoin elämästään, poliittisista mielipiteistään ja äänestyspäätöksen taustoista.

Kerrotko lyhyesti elämäntarinasi?

”Synnyin olosuhteissa, joita täällä pidetään köyhyytenä. Äitini oli 14-vuotias yksinhuoltaja, joka eli sosiaaliturvan varassa. Lapsuuteni aikana todistin, kuinka äitini poukkoili yhdestä valtion tukiohjelmasta toiseen.

Me olimme onnekkaita, koska saatoimme tarvittaessa tukeutua isovanhempiini. Meidän ei tarvinnut kokea musertavaa köyhyyttä, kuten kaikkein köyhimmät kokevat ympäri maailmaa. Olosuhteista huolimatta menestyin koulussa. Opetin itseni lukemaan ja kirjoittamaan ennen kun täytin viisi.

Valmistuin high schoolista 15-vuotiaana, ja tutkimusfirma palkkasi minut ennen kuin valmistuin yliopistosta. Olen työskennellyt konsulttina monilla aloilla, mukaanlukien energiaministeriö, puolustusministeriö, terveydenhoito ja teollisuus. Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia työnhaussa, sillä pidän huolta, että minulla on tarvittava ammattitaito. Opiskelen jatkuvasti työni ohessa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu