Marko Maunula seuraa Yhdysvaltojen politiikkaa ja populaarikulttuuria.

Trump, syvä tietämättömyys ja ala-arvoinen käytös – Onko Yhdysvallat kriisissä?

Marko Maunula
Blogit Americana 26.10.2017 11:53
Kun toimittaja kysyy historioitsijoilta analyyseja nykytilanteesta, me yleensä etsimme vertauskohtia menneisyydestä. On luonnollista, että ihmiset jotka tutkivat menneisyyttä, uskovat työnsä merkitykseen ja näkevät helposti historiallisia jatkumoita. Usein, väitän, tämä tekee meistä historioitsijois...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Marko Maunula

Kirjoittaja on Yhdysvaltain historian professori Atlantassa.

Keskustelu

Jos vielä lisäisin että Arizonan senaattorin paikka on yleensä ollut koko iän kestävä. McCain on ollut senaattorina ainakin 40 vuotta ja toinen tunnettu Barry Goldwater oli 30 vuotta.
Flake on yhden kauden senaattorina harvinainen sillä vain joskus v 1920 luvulla on ollut toinen samanlainen (Cameron?) mutta tämä ei lähtenyt itse vaan hävisi demokraatille.

Meille suomalaisille taas on toistettu lähes päivittäin Ylen uutisissa miten Yhdysvaltain nykyisen presidentin aikana kaikki, siis aivan kaikki, on mennyt väärin ja maapallo on ainoastaan hänen, ei esimerkiksi Pohjois-Korean, takia atomisodan partaalla ja miten edellisen presidentin hallinnon aikana taas kaikki, siis aivan kaikki, oli paljon paremmin. Onko professori Maunula aivan varma asiastaan koska Yle on antanut meidän suomalaisten ymmärtää toisin.